Suomen Purjehdus ja Veneily ry ja Suomen Navigoinninopettajat sopivat yhteistyöstä

24.5.2018

Suomen Purjehdus ja Veneily ry (SPV) ja Suomen Navigoinninopettajat (SNOP) ovat solmineet yhteistyösopimuksen veneilykoulutuksen edistämiseksi 22. toukokuuta 2018.

Uuden yhteistyösopimuksen kautta sopimusosapuolet voivat käyttää toistensa kurssiaineistoa osana omaa koulutusohjelmaansa. Sopimus liittyy tentteihin sekä seuraaviin aineistoihin: SPV:n CEVNI-kurssin aineistot ja SNOP:n kurssikirjat Navigointi 1 ja 2 sekä VHF.

– Yhteistyö käynnistyi SPV:n tarpeesta kehittää koulutusmateriaaleja. Otimme yhteyttä SNOP:iin, jolla oli työn alla ja julkaistuna hyviä kurssikirjoja. Tavoite on ollut alusta asti yhteneväinen, SPV:n koulutustoimikunnan puheenjohtaja Ari Aronniemi sanoo.

– SPV:n ja SNOP:n järjestelmät tukevat todella hyvin toisiaan, joten yhteistyön aloittaminen on luonnollista. Tämä on helppo tapa levittää veneilyn ilosanomaa yhdessä, SNOP:n oppimateriaalituottaja Mika Piiroinen kertoo.

– Meillä on monia uusia kouluttautujia, jotka aloittavat ihan alusta, mutta myös pidempään opiskelleille osaajille tarvitaan oikeat materiaalit ja korkeatasoista koulutusta – ne ovat meidän molempien prioriteetteja ja yhteisiä intressejä, SPV:n koulutuspäällikkö Mirja Rosenberg sanoo.